Doprava ZDARMA nad 1100Kč

Lívance

Na jejich přípravu smíchame bíly jogurt s dvěma lžícemi mandlové mouky a jednou lžíci polohrubé mouky s kypřícim práškem. Cukr přidávame podle našich preferenci. Pokud se nám zdá konzistence příliš hustá, ředime mlékem.

Lívance opékáme na pánvy, kterou potřeme olejem (s pomoci ubrosky). Opekáme na minimálním ohni, aby se nepřipálily. Vyborně chutinají s džemem z růží, ale rovněž s javorovým sirupem, nebo smetanou a grankem. Janka navíc lívance nápaditě ozdobila růžovými pupeny Alteya.

Žemľovka

Vánočku nakrajíme a namáčíme v mléce se třemi žloutky. V jánské míse postupně vrstvíme dokola vánočku a tvaroh zmíchaný s trochou cukru a ovocem dle chuti (ja mám ráda broskve, ale můžete nahradit višňemi, nebo jakýmkoli jiným). Dáme zakryté péct do trouby na 20-25 minut při 200°.

Na závěr vyšleháme sníh z bílků a necháme ješte asi 5 min. péct, pokud nechytí zlatavě-hnědý nádech. Ozdobíme květinami z levandule a výsledek je oku i bříšku lahodíci pochoutka. :)

Přejeme vám dobrou chuť!