DOPRAVA ZDARMA nad 1500Kč

Růžové pečení

Růžové pečení

Lívance

Pro jejich přípravu smícháme bílý jogurt se dvěma lžícemi mandlové mouky, jednou lžící polohrubé mouky a s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr podle chuti. Pokud se nám konzistence zdá příliš hustá, zředíme ji mlékem.

Lívance opékáme na pánvi potřené olejem (s pomocí ubrousku). Opékáme  je na minimálním ohni, aby se nepřipálily. Jsou vynikající s džemem z růží, ale také s javorovým sirupem nebo smetanou a grankem. Janka lívance také nápaditě ozdobila růžovými pupeny Alteya.

Žemlovka

Vánočku nakrájíme na plátky a namáčíme v mléce vyšlehaném se třemi žloutky. V jánské míse postupně vrstvíme dokola vánočku, tvaroh smíchaný s trochou cukru a ovoce dle chuti (já mám ráda broskve, ale můžete nahradit višněmi nebo čímkoli jiným, co máte rádi). Přikryté dáme péct do trouby na 20-25 minut při 200°C.

Nakonec vyšleháme sníh z bílků a necháme ješte asi 5 minut péct, dokud nezískají zlatohnědý nádech. Ozdobíme květinami z levandule. Výsledek je oku i bříšku lahodíci pochoutka. :)

Přejeme vám dobrou chuť!