Kmín kořenný - plod celý - Carum carvi - Fructus carvi - Objem: 250 g
Odměňujeme za každou recenzi produktů.
Poskytujeme nejlepší kvalitu služeb a výrobků.
Vlastní sklady zaručují rychlost a spolehlivost dodání.
Vytváříme a vyrábíme pro vás kvalitní produkty.
při nákupu nad 1500kč.
Nepasuje? Vraťte.
Rádi vám s výběrem poradíme.
Recenze = až 10Kč zpět.
Kmín kořenný - plod celý - Carum carvi - Fructus carvi
Sušené zralé plody odrůd kmínu Carum carvi. Kmín má výraznou hřejivou vůni se sladkým nádechem, která připomíná fenykl.
Kmín obsahuje vlákninu, vitamíny C, K a vitamíny skupiny B, minerály – železo, vápník a draslík a antioxidanty – flavonoidy a karotenoidy.
Příznivé vlastnosti plodu kmínu:
- antibakteriální účinky – kmín omezuje růst mikroorganismů,
- podpora trávicího systému – díky obsahu živin podporuje správné fungování trávení a činnost střev, zmírňuje nadýmání, bolest břicha a účinný je i při průjmu,
- kontrola hladiny cholesterolu – kmín pomáhá kontrolovat hladinu cholesterolu v krvi, snižuje LDL cholesterol a triglyceridy a zároveň zvyšuje HDL cholesterol,
- podpora imunitního systému – vysoký obsah vitamínu C v kmínu pomáhá posílit imunitní systém a chránit organismus před infekcemi,
- kontrola hmotnosti – podporuje hubnutí.
- pomáhá při kojení.
Kmín našel své uplatnění zejména v kuchyni. Je neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů. Používá se především při přípravě chleba a dalšího slaného pečiva a výborně ochutí nejrůznější druhy polévek i omáček. Hodí se k vepřovému masu, drůbeži i pokrmům z brambor. Nemělo by se na něj zapomínat ani při přípravě kapusty, hub nebo ryb. Kmín je také běžnou součástí receptur mnoha likérů, které jsou známé jako kmínky.
Je vhodný k přidání do všech těžko stravitelných jídel.
Použití
Kmín lze použít k přípravě nálevu nálevu, tinktury, likéru nebo jako koření k dochucení pokrmů.
V případě zájmu o větší množství nebo o velkoobchodní spolupráci nás neváhejte kontaktovat. Kontakty na naše obchodní zástupce a více informací naleznete zde: https://www.bioruze.cz/velkoobchodni-prodej.
Pro recepty, jak bylinky používat, jak si udělat bylinný čaj, tinkturu mast a další si přečtěte náš článek zde:
https://www.bioruze.cz/a/bylinne-pripravky-aneb-jak-pouzivat-susene-byliny
Složení
Carum Carvi