Boží lékarnička nebo naše Matka Příroda

Boží lékárnička nebo naše Matka Příroda
Tvar potravin ukazuje, který irgán dokáží léčit.
Přemýšleli jste někdy o tom, proč mají jednotlivé potraviny určitý tvar? Ačkoli se to na první pohled může zdát komické, jejich tvar o nich vypovídá mnohem víc, než bychom čekali. Ve skutečnosti ukazují právě ty orgány, které nám mohou pomoci léčit. Soudě podle farmakologického základu, logická souvislost tu rozhodně je, a dokonce funguje!
Přinášíme vám několik příkladů, které to dokazují. Podívejme se tedy, co nám chtěl Stvořitel ukázat.
MRKEV
Když nakrájíte mrkev na plátky, jednotlivé kousky vypadají jako oči - duhovka a zornice. Nejen staré maminky, ale i vědci tvrdí, že konzumací mrkve zlepšujeme průtok krve v oku, a tím i jeho funkci. Mrkev bohatá na beta-karoten také snižuje riziko vzniku šedého zákalu. Chrání také před věkem podmíněnou makulární degenerací. Tento problém postihuje každého čtvrtého člověka staršího 65 let. "Pokud si každý den vezmete tabletu beta-karotenu, nebude to mít stejný účinek jako konzumace kvalitní mrkve," říká výzkumník John Hopkins z nemocnice v Baltimoru v USA.
VLAŠSKÝ OŘECH

Vypadá jako mozek a znaky na jeho kůži připomínají mozkovou kůru. Důležitý obsah je navíc uložen pod tvrdou skořápkou. Čistá shoda náhod? Pravděpodobně ne... Je vědecky prokázáno, že ořechy pomáhají zvyšovat a rozvíjet mozkové funkce. Ořechy je třeba konzumovat pravidelně a v malém množství (asi 5 kusů denně).
Pro dosažení maximálního účinku řádně rozkousejte.
Vlašské ořechy jsou jedním z nejkoncentrovanějších zdrojů živin v potravinách a mají pozitivní vliv nejen na nervový systém, ale také na cévní systém a srdce.
FAZOLE
Tvar fazole připomíná ledvinu a samotná fazole pomáhá udržovat jejich zdravé fungování. Odvodňují, zbavují ledviny otoků a čistí je. Fazole poskytují řadu minerálních látek a vitamínů, a jsou proto obecně prospěšné pro zdraví člověka. Pokud jsou vaše ledviny oslabené (čímž trpí většina lidí), je třeba zvýšit příjem fazolí ve stravě. Nejvhodnějšími fazolemi jsou velké, tmavě zbarvené máslové fazole, dále fazole mungo (pouze v létě, protože ochlazují) a fazole adzuki.
RAJČATA
Rajče má 4 komory a je červené stejně jako naše srdce, které má také 4 části - 2 komory a 2 předsíně a je červené. Souvislost je tedy zřejmá. Všechny výzkumy dokazují, že rajče je plné lykopenu, který je pro srdce a krev velmi prospěšný. Dokonce i v knihách o ruském lidovém léčitelství najdete "rajčatové recepty" na vysoký krevní tlak (2 rajčata na lačno).
ZÁZVOR
Zázvor vypadá jako žaludek a také pomáhá při trávení. Indové a Číňané používají zázvor již více než 5000 let ke zklidnění žaludku a proti nevolnosti. Zázvor také zpomaluje rychlost růstu nádorů tlustého střeva.
CITRUSY
Připomínají vám pomeranče a grapefruity ženská prsa? Není to náhoda - chrání před rakovinou prsu. Pomáhají také zdraví prsou a pohybu lymfy v dutinách (zejména grapefruit, který se s úspěchem používá i jako esenciální olej při lymfodrenážních masážích).
Avokádo

Avokádo je dobré pro zdravé fungování dělohy a děložního čípku. Moderní výzkumy ukazují, že když žena sní jedno avokádo týdně, vyrovnává porodní hormony, zabraňuje nadměrnému přibírání na váze po porodu a může předcházet rakovině děložního čípku. Avokádu dokonce trvá přesně devět měsíců, než dozraje. To jsou "náhody", co?
Věděli jste, že avokádo je také prospěšné pro pleť? Obsahuje neuvěřitelné množství vitamínů (A, E a D), které jsou prospěšné pro vaši pleť. Pomáhá také syntetizovat kolagen. Je vhodné pro suchou a citlivou pleť.
avokádový olej : http://www.bioruza.cz/avokadovy-olej
Líbil se vám náš článek? Dejte nám vědět v komentářích, zda se vám líbil.